Informace pro studenty v zahraničí od vedení fakulty

Vážené studentky, vážení studenti,

vaše Alma mater a její vedení myslí na všechny své studentky a studenty, kteří v těchto dobách tráví svůj čas mimo hranice v rámci zahraničních mobilit.
Uvědomujeme si, že vlivem aktuálního dění, spojeného s šířením nemoci COVID-19, může u vás všech mimo rodiny a univerzitu dojít k obavám. I přes uzavření univerzit je vedení PF UJEP a její zaměstnanci připraveni kdykoliv vypomoci a sledujeme dění v destinacích, ve kterých se nacházíte.
Rádi bychom všechny studenty ubezpečili, že řešení případných problémů během vašich výjezdu, způsobených nastalou situací, je pro nás absolutní prioritou. Rozhodně nebudete ponecháni „napospas světu či viru“. Pokud nastane situace, že nebudete aktuálně moci plnit své studijní či pracovní povinnosti na zahraničních institucích, neztrácejte chladnou hlavu a spojte se s vyučujícími online ohledně případného alternativního plnění předmětů. Následně vyčkejte, pokud univerzita v příštích několika dnech či týdnech neotevře. Tento čas se nebojte využít pro své osobní zájmy či tvorbu kvalifikačních prací. Pokud se oblast vašeho aktuálního pobytu stane krizovou a potvrdí nám tak Národní agentura, okamžitě máte možnost se navrátit do České republiky, a to bez strachu o finance a sankce za nesplnění studijních podmínek. Tuto možnost však vždy konzultujte se zaměstnanci PF UJEP. Pokud však Vaše oblast riziková není, nerušeně si svůj pobyt užijte, získejte nové znalosti, zážitky a přátele. Nepodléhejte tak chmurám a raději se podělte o fotky z vašich výletů, ať víme, že se vám daří dobře. Jsme v tom s vámi.

Vedení PF UJEP


V případě vzniklých komplikací se zahraničními mobilitami zkontaktujte pracovníky vnějších vztahů PF UJEP.