Sociální pedagogika

Přihláška ke studiu: E-přihláška, fakulta PFC

Celoživotní vzdělávání, souběh s Mgr. studiem, délka studia 2 semestry, poplatek za semestr 15 000,- Kč.

Po úspěšném absolvování programu CŽV obdrží účastník osvědčení.

Charakter programu

Program je určen pro absolventy, kteří mají dokončené vysokoškolské vzdělání v oborech sociální pedagogiky či příbuzném bakalářském studijním programu zastávající profese ve výchovných a vzdělávacích institucích v gesci MŠMT, v zařízeních/subjektech poskytujících služby sociální prevence, v zařízeních/subjektech realizujících činnost v oblasti prevence sociálně patologických jevů a rizikového chování, v oblasti penitenciární péče apod.

Podmínky pro přijetí ke studiu 

Dokončené vysokoškolské vzdělání (doložené ověřenou kopií vysokoškolského diplomu včetně dodatku k diplomu – Bc. v tištěné formě) v oblasti neučitelské pedagogiky, sociální pedagogiky, speciální pedagogiky, sociální práce, vychovatelství apod. a úspěšné vykonání přijímací zkoušky. O shodě či příbuznosti studijního programu rozhoduje vždy garant příslušného studijního programu.

Program je určen pro uchazeče, kteří v daném akademickém roce aktuálně absolvovali přijímací řízení na PF, splnili podmínky přijímacího řízení, ale nebyli přijati pro vysoký počet uchazečů. Přihlášku ke studiu mohou podat rovněž uchazeči, kteří neabsolvovali v daném akademickém roce přijímací řízení na PF. V takovém případě absolvují přijímací řízení realizované CCV PF.

Rozhodující pro přijetí ke studiu je výsledek písemného testu, zaměřeného na zjišťování celkové úrovně studijních předpokladů uchazeče a také na odborné znalosti, které vycházejí z rozsahu bakalářského studijního oboru Sociální pedagogika akreditovaného na PF UJEP. Maximálně lze získat 40 bodů, minimální počet bodů pro úspěšné splnění přijímací zkoušky je 16 bodů.

Garant programu Mgr. Zdeněk Svoboda, Ph.D.