Filmová projekce jako strukturovaný didaktický proces – workshop na KVK

Vážené studentky a studenti,
letos jsme pro Vás opět připravili workshop ve spolupráci s mezinárodní platformou filmové výchovy CinEd. Bude zaměřen na to, jak v běžné školní výuce pracovat s filmovou projekcí (s klasickým i s experimentálním filmem). Věříme, že oceníte tento mezioborový přesah (koresponduje s doplňujícím vzdělávacím oborem Filmová/audiovozuální výchova v RVP). Workshop se koná ve středu 15. února v CS-021 od 10 do 18 hodin. Účast je zdarma. Součástí bude projekce filmu Bláznivý Petříček (Režie Jean-Luc Godard, Francie 1965, 112 min.).

Kapacita je omezena. Zájemci se nahlásí nejpozději do 14. února na email milos.makovsky@kaveka.cz. Níže uvádíme anotaci:

Filmová projekce jako strukturovaný didaktický proces
seminář organizuje mezinárodní platforma filmové výchovy CinEd
lektor: MgA. Jiří Forejt, Ph.D.

Významnou část metod a technik filmové výchovy zaujímá práce s recepcí audiovizuálních děl. V realitě českého školství je běžné, že se projekce filmu a příležitostná návštěva kina využívají, jako výplňková aktivita bez stanovení jakýchkoliv pedagogických cílů. Evropský projekt CinEd se pokouší přinést změnu prostřednictvím propracované metodiky, výukových materiálů a kolekce legálně dostupných filmů přístupných z webové platformy CinEd.eu. Účastníci semináře se seznámí s možnostmi integrování projektu CinEd do výuky na konkrétních příkladech práce s filmy zařazenými do kolekce.