Den s katedrou bohemistiky navštívili studenti z Kladna

Den s katedrou bohemistiky se uskutečnil v úterý 7. května 2019 od 9:00–13.00 h na pedagogické fakultě. „Jde o akci víceméně osvětovou, kterou se budeme snažit neobvyklou zábavnou formou seznamovat studenty 4. ročníků středních škol s krásou studia českého jazyka a literatury,“ uvedl zástupce vedoucího katedry bohemistiky PF UJEP Vladimír Trpka.

Žáci středních škol se stali přímými účastníky netradičních přístupů k výuce literatury. Na programu byly semináře Fikční světy literatury a filmu s Jiřím Kotenem a Murakamiho tajemný svět s Pavlem Horkým.

Nechyběla ani soutěžní hra „Po stopách…“, kterou připravil doktorand Roberto Gaínza a pracovníci studovny katedry bohemistiky. Hra založena na práci v pětičlenných „vědeckých“ teamech a plnění série úkolů středoškoláky zaujala.

Úterní akce se zaměřila na studenty Gymnázia Kladno. „Máme vytipované i další střední školy, odkud se na naši katedru studenti nejvíce hlásí. Na ty se, samozřejmě, zaměříme. Reakce studentů nám jsou užitečné jako zpětná vazba o potřebách, prioritách i preferencích současných středoškoláků, takže máme v plánu se s každým dalším Dnem s katedrou bohemistiky zdokonalovat a precizovat způsoby, jak budoucí mladé bohemisty nejlépe oslovit a zaujmout,“ doplňuje Vladimír Trpka. (kš)

chevron-right chevron-left