Poruchy autistického spektra – KPG/4366 (dr. Zilcher)

Vážené a milé studentky, vážení studenti,
vzhledem k aktuální situaci a posouvání harmonogramu se logicky zvyšuje frekvence vašich dotazů ohledně plnění kontroly studia jednotlivých předmětů. Kromě jiného se jedná o předmět Poruchy autistického spektra KPG/4366. K danému předmětu se týkají následující požadavky. K našemu předmětu jsme již domluveni o jeho plnění, které měnit nehodlám, avšak doplňuji literaturu, jejíž nastudování Vám napomůže v následujícím roce, kde již kontrola studia proběhne formou písemného testu.

Abyste se mohli na zkoušku distančně připravit, doporučuji nastudovat základní charakteristiky dané problematiky. K tomu využijeme výjimečné možnosti online knih, že nemusíte ani do knihovny.

Základní literaturu online naleznete zde:

http://kramerius-vs.nkp.cz/view/uuid:8abfaf10-439b-11e8-a0d9-005056827e52?page=uuid:d1ac38c0-7592-11e8-be68-5ef3fc9bb22f

https://uss.upol.cz/wp-content/uploads/2015/01/Poruchy-autistickeho-spektra_Pastierikova.pdf

http://katalogpo.upol.cz/poruchy-autistickeho-spektra-nebo-vybrana-psychicka-onemocneni/uvod-3/

K této literatuře doporučuji prostudovat ještě studijní oporu:

ŽAMPACHOVÁ, Zuzana. Podpora žáků s poruchou autistického spektra v běžné škole. (Studijní opora).

Standardně vyžaduji daleko více zdrojů, avšak berte to jako skutečně krizové řešení daného předmětu.

Opakuji zápočtový požadavek.

Ve dvojicích příprava rozvoj jedinců s PAS či kombinovaným postižením alternativní metodou (V ČR málo či nově používanou  EBSCO  výzkumy atd.). Celkově se jedná o 6 normostran (6x 1800 znaků včetně mezer). Obsah bude následující:

3NS metaanalýza dané metody (ne popis) + velmi minimálně 5 zdrojů

1NS popis metody

2NS dosavadní výsledky

K původně slibované presentaci nemůže dojít, tedy budu kontrolovat pouze písemnou variantu a není zapotřebí schvalovat téma online. Zápočtový požadavek jsem dával ve dvojicích, tedy to platí.

Myslím, že jsou aktuálně důležitější předměty na testování, tedy počítejte se zápočtovým testem příští rok z navazujícího předmětu.

Děkuji vám všem za pochopení a přeji vám i vašim blízkým silnou imunitu a žádné zdravotní obtíže. Také s trochou nadsázky doufá, že pokud budete mít coronu, tak to bude jedině ta z Mexika, ne z Číny.

S pozdravem a úctou,
Ladislav Zilcher