Letní olympijské hry 2021- z Ústí až do Tokia

Z Ústí až do Tokia? Ano, přesně to se povedlo naší absolventce a plavkyni, Bc. Kristýně Horské, která se účastní letošních olympijských her v Japonsku. Kristýna je letošní absolventkou oboru Tělesná výchova a sport a v září plánuje nastoupit na navazující obor Sport a zdraví.

Momentálně pociťujeme především dvě emoce spojené s tímto úspěchem. Obrovskou radost a nesmírný obdiv. Dostat se na úplný vrchol sportovní kariéry je jistě snem každého sportovce.

„Za celé vedení fakulty Vám, Kristýno, moc blahopřeji k tomuto nevšednímu úspěchu. My všichni zde na fakultě budeme držet palce a přejeme, abyste se vrátila obtěžkána vítěznou medailí. Jako nejdůležitější však považujeme to, abyste se vrátila ve zdraví, plná kladných dojmů a zkušeností a s elánem pokračovala i nadále ve svém studijním životě,“ říká prof. Škoda, děkan fakulty.

Kristýna však není jediná, kdo letos do Tokia letí. Z řad studentů UJEP se účastní i plavec Tadeáš Strašík. Tadeáš v dětství bojoval se zákeřnou chorobou, dětskou obrnou, a letos se účastní následných paralympijských her. Tadeáš je studentem naší sesterské Filosofické fakulty.

„Mnoho štěstí přejeme i Vám, Tadeáši. Mimo samotného obdivu z úspěšné nominace do Tokia Vám skládáme i velikou poklonu za to, že i přes ztíženou situaci se sportu takto příkladně věnujete a dokážete v něm excelovat. I Vám přejeme především radostné emoce a celoživotní zážitek,“ dodává prof. Škoda.

Oba tito studenti jsou rovněž aktivními členy Vysokoškolského sportovního centra Victoria VSC na UJEP. „Existence tohoto centra nám konečně umožňuje podporovat vrcholový sport na UJEP. Velkou členskou základnu máme především zde, na PF UJEP. Vrcholoví sportovci v rámci členství od nás mají zajištěnou podporu při studiu a to jak organizačního, tak finančního charakteru,“ říká dr. Kresta, koordinátor centra a odborný asistent KTVS.

„I za naše centrum bych touto veřejnou formou chtěl vybraným sportovcům k nominaci moc poblahopřát a doufám, že se podobně zásadní úspěchy budou v budoucích letech opakovat,“ dodává dr. Kresta.