Etopedie s klinickou praxí – KPG/4122 (dr. Smolík)

Milé kolegyně a kolegové,
vzhledem k nastalé situaci jsem pro vás připravil několik základních textů, jejichž prostřednictvím se můžete postupně seznamovat s problematikou, která je obsahem našeho společného kurzu.

Pro uvedení do problematiky můžete využít studijní materiál:

SMOLÍK, Arnošt. Psychický a morální vývoj jedince v návaznosti na problematiku školní kázně. Ústí nad Labem, PF UJEP, 2017. (je vám k dispozici na stránkách KSSP PF UJEP – sekce Studium – podsekce Studijní opory a metodické materiály)

Další informace můžete nalézt rovněž v následujících zdrojích:

  1. 109/2002 Sb.: Zákon o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změně dalších zákonů, v platném znění. Zdroj sbírka zákonů.
  2. JANSKÝ, Pavel. Dítě s problémovým chováním a náhradní výchovná péče ve školských zařízeních pro výkon ústavní a ochranné výchovy. Hradec Králové: Gaudeamus, 2014. Recenzované monografie. ISBN isbn978-80-7435-534-9.
  3. BĚHOUNKOVÁ, Leona. Fenomén odchodu do samostatného života dítěte vyrůstajícího v náhradní výchovné péči. Praha: Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a Klinika adiktologie, 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze a Všeobecná fakultní nemocnice v Praze ve vydavatelství Togga, 2012. ISBN 978-80-87652-87-9.

 

Prosím, zatím si uvedené zdroje přečtěte (začněte prosím studijní oporou, v níž jsou rovněž odkazy na další možné využitelné zdroje). Díky nim myslím můžete získat vhled do problematiky Etopedie a realizace jejích východisek v klinické praxi. Pokud by přerušení výuky trvalo výrazně delší dobu, připravím pro vás eventuálně možnost, jak kontrolu studia splnit distančním způsobem.

Přeji vám především mnoho zdraví, pevné vůle, trpělivosti a studijního odhodlání.
Arnošt Smolík