Speciální pedagogika – KPG/4252 (dr. Svoboda)

Milé kolegyně a milí kolegové,

dovoluji si vám předložit informace k plnění předmětu Speciální pedagogika KPG/4252. Naše společná prezenční výuka měla proběhnout dne 2. 5. a tudíž ji nebylo možné uskutečnit vzhledem k přetrvávajícímu krizovému stavu a souvisejícím opatřením vlády ČR.

Nejprve ke zdrojům, z nichž můžete čerpat informace k předmětu.

Na webových stránkách katedry speciální a sociální pedagogiky, v sekci Studium a podsekci Studijní opory a metodické materiály (odkaz zde: https://www.pf.ujep.cz/cs/studijni-opory-a-metodicke-materialy) najdete studijní opory z oblasti speciální pedagogiky (resp. vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami).

Další odborné zdroje najdete v sekci Materiály ke studiu pod předmětem KPG/4252 Speciální pedagogika (dr. Svoboda), odkaz zde: https://www.pf.ujep.cz/cs/materialy-ke-studiu

Byl bych rád, abyste se rovněž seznámili se zněním důležité Vyhlášky 27/2016 Sb. v aktuálním znění a související problematikou poskytování podpůrných opatření.

Podmínky plnění kontroly studia (zápočet a zkouška)
Zkouška bude realizována ve formě písemného testu. Vzhledem k tomu, že speciální pedagogika není váš profilový předmět, zaměřím se na prověření obecnějšího přehledu, který byste si o dané problematice měli vytvořit. Mezi doporučenými materiály jsem zařadil také vzorový test, abyste si mohli udělat rámcovou představu o rozsahu a hloubce požadovaných znalostí. Je skutečně vzorový, ke zkoušce samozřejmě využiji jinou variantu. Je také možné se domluvit na konzultaci, pokud byste ji před zkouškou potřebovali. Pro získání zápočtu si prosím ke zkoušce přineste seznam zdrojů, které jste skutečně prostudovali, přijde mi zbytečné vás zatěžovat seminární prací, čas prosím využijte k přípravě na zkoušku.

Přeji vám všem hodně zdraví a optimismu a těším se na viděnou nejpozději u zkoušky.

Srdečně
Zdeněk Svoboda