Studium k rozšíření odborné kvalifikace zaměřené na speciálněpedagogickou, výchovnou a vzdělávací činnost ve školách a třídách zřízených pro děti, žáky a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami (E-přihláška: Studium v oblasti pedagogických věd – speciální pedagogika)

Od akademického roku 2022/23 je studium realizováno pod č.j. MSMT – 28219/2021-4-812

E-přihláška, značení fakulty PFC, STAG: SPV S

Požadujeme ověřenou kopii maturitního vysvědčení a doklad o předchozím pedagogickém vzdělání vždy pouze v tištěné formě.

Charakter programu

Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů pro pedagogy, kteří vykonávají přímou pedagogickou činnost ve třídě nebo škole zřízené pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

Forma studia

Celoživotní vzdělávání, 250 hodin. Výuka probíhá v pátek od 14.hod. a v sobotu od 9.hod. v konkrétních termínech dle rozvrhu v daném semestru

Odborný garant: prof. PhDr. Jiří Škoda MBA, Ph.D.

Podmínky pro přijetí ke studiu

Absolvování vysoké školy nebo střední školy s pedagogickým zaměřením nebo absolvování jiné VŠ či SŠ doplněné o Studium v oblasti pedagogických věd (pedagogické minimum).

Úhrada studia

Předpokládaná cena pro jednoho účastníka na jeden semestr činí:

Ústí nad Labem 7 500,- Kč/semestr

Most 8 000,- Kč/semestr

Obsah a cíle studia
Studium je dvousemestrální a je určeno pro absolventy vysokých a středních škol pedagogického zaměření, kteří mají zájem doplnit si toto studium o disciplíny speciální pedagogiky. Studium je zaměřeno na zvládnutí základů pedagogických a speciálně pedagogických disciplín, potřebných k vykonávání funkce speciálního pedagoga pro přímou pedagogickou činnost. Cílem studia je osvojení základních poznatků spojených s prací ve třídách a ve speciálních školních zařízeních.

Ukončení studia
Závěrečná zkouška ze speciální pedagogiky, psychopedie a etopedie s obhajobou závěrečné práce:

Výstup
Osvědčení: Studium k rozšíření odborné kvalifikace zaměřené na speciálněpedagogickou, výchovnou a vzdělávací činnost ve školách a třídách zřízených pro děti, žáky a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami

Soubory