Sociální pedagogika

Přihláška ke studiu: E-přihláška, fakulta PFC

Celoživotní vzdělávání, délka studia 4 semestry, poplatek za semestr 10 000,- Kč.

Po úspěšném absolvování programu CŽV obdrží účastník osvědčení.

Charakter programu

Program je určen pro absolventy středních škol s maturitou, zastávající profese ve výchovných a vzdělávacích institucích v gesci MŠMT, v zařízeních/subjektech poskytujících služby sociální prevence, v zařízeních/subjektech realizujících činnost v oblasti prevence sociálně patologických jevů a rizikového chování, v oblasti penitenciární péče apod.

Podmínky pro přijetí ke studiu

Program je určen pro uchazeče, kteří v daném akademickém roce aktuálně absolvovali přijímací řízení na PF, splnili podmínky přijímacího řízení, ale nebyli přijati pro vysoký počet uchazečů. Přihlášku ke studiu mohou podat rovněž uchazeči, kteří neabsolvovali v daném akademickém roce přijímací řízení na PF. V takovém případě absolvují přijímací řízení realizované CCV PF.

Přijímací zkouškou je písemný test zaměřený na zjišťování celkové úrovně studijních předpokladů uchazeče a také na obecnou orientaci v tématech, která souvisí s oborem Sociální pedagogika. Maximálně lze získat 30 bodů, minimální počet bodů pro úspěšné splnění přijímací zkoušky je 12 bodů.

Garant programu Mgr. Zdeněk Svoboda, Ph.D.