Speciální pedagogika – intervence

Speciální pedagogika – intervence

Přihláška ke studiu: E-přihláška, fakulta PFC

Celoživotní vzdělávání, délka studia 4 semestry, poplatek za semestr 10 000,- Kč.

Po úspěšném absolvování programu CŽV obdrží účastník osvědčení.

Charakter programu

Program je určen pro absolventy středních škol s maturitou, zastávající profese v oblasti komplexní péče o jedince s postižením, znevýhodněním či v oblasti vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami apod.

Podmínky pro přijetí ke studiu

Program je určen pro uchazeče, kteří v daném akademickém roce aktuálně absolvovali přijímací řízení na PF, splnili podmínky přijímacího řízení, ale nebyli přijati pro vysoký počet uchazečů. Přihlášku ke studiu mohou podat rovněž uchazeči, kteří neabsolvovali v daném akademickém roce přijímací řízení na PF. V takovém případě absolvují přijímací řízení realizované CCV PF.

Přijímací zkouškou je písemný test zaměřený na zjišťování celkové úrovně studijních předpokladů uchazeče a také na obecnou orientaci v tématech, která souvisí s oborem Speciální pedagogika. Maximálně lze získat 30 bodů, minimální počet bodů pro úspěšné splnění přijímací zkoušky je 12 bodů.

Požadujeme originál potvrzení praktického lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu a potvrzení klinického či školského logopeda o schopnosti projevu bez řečové vady.

Odborný garant: PhDr. Michal Vostrý Ph.D.