Deník: Italská bohemistka převzala na univerzitě cenu

Za mimořádný přínos české literatuře v zahraničí převzala na univerzitě v Ústí nad Labem ocenění italská bohemistka Annalisa Cosentino. Překladatelce a učitelce české literatury na univerzitě v Římě předala Cenu Premia Bohemica Moravská zemská knihovna v rámci bohemistického semináře, který knihovna ve spolupráci s ministerstvem kultury a ústeckou univerzitou tento týden (14. – 20. 7. 2019) v Ústí pořádá.

Pro šedesát účastníků připravili organizátoři přednášky o českém jazyku, literatuře i kultuře, jeden z tematických bloků byl věnovaný také oblasti Sudet a jeho historii. „Bohemistický seminář je důležitá propagace české kultury směrem do zahraničí, protože hosty jsou zahraniční bohemisté a překladatelé. Podařilo se udělat maximum pro to, aby slyšeli reprezentativní řečníky, kteří o české kultuře mohou hodně vypovědět,“ řekl za ústeckou katedru bohemistiky Jiří Koten. (kš)

Článek vyšel 18. července 2019 na titulní straně v Děčínském, Ústeckém, Teplickém, Litoměřickém, Žateckém a lounském, Mosteckém a Chomutovském deníku. Pro zvětšení článku stačí rozkliknout náhledový obrázek: